Program Ziarah Prihatin DPPKL dan Nisa'


exco nisa' bermanja-manja dengan anak-anak saudara kita di perkampungan itu.


balai JKKK Kg Bukit Cheding...sangat uzur dan perlukan perhatian.Timb Ketua Nisa Kuala Langat menyampaikan sumbangan kepada salah seorang saudara kitaTKP sedang meyemak nama-nama saudara kita,kanan sekali Pegawai Masyarakat Saudara Kita turut serta dalam program.


Semua mengambil gambar bersama saudara kita yang di anugerahkan rumah asnaf.Ketua Lajnah Kebajikan DPPKL,Ust Syazli Mahmud menyampaikan sumbangan kepada Mantan Batin Kg Pulau Kempas,Bukit ChedingPerjalanan ke kawasan kediaman saudara kita yang agak dhoif.


sumbangan beras untuk sama-sama menjalani ibadah puasa


Ketua DPPKL,Ustaz Rizuan Rahmat menyampaikan sumbangan kepada salah seorang penerima rumah asnaf.


Bukit Cheding,Banting.29 sept 2009- Bersempena dengan kehadiran Bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelma,Dewan Pemuda PAS Kuala Langat bersama Nisa' Kuala Langat telah mengadakan satu program Ziarah Prihatin ke Perkampungan Orang Asli Bukit Cheding.

Program ini melibatkan pernyertaan semua Ahli exco DPPKL dan NIsa' menyelami kehidupan masyarakat Saudara Baru Islam di perkampungan Orang Asli ini.Program Ziarah Prihatin ini juga memberi sedikit sumbangan berbentuk beras dan keperluan harian untuk membantu sedikit sebanyak umat islam di perkampungan ini dalam menjalani ibadah puasa.

Kehadiran Dewan Pemuda PAS ke kawasan ini disambut mesra oleh masyarakat disini dan mereka merasa terharu dengan sumbangan yang di berikan.Ketua Dewan Pemuda PAS Kuala Langat,Ustaz Rizuan Rahmat menyatakan program seperti ini perlulah kerap diadakan oleh badan-badan berkanun dan bukan kerajaan untuk membantu umat islam di pendalaman ini supaya mereka turut sama merasai nikmat kehadiran bulan ramadhan yang penuh berkat.

Program yang bermula pada jam 5.00 petang itu di tamatkan pada jam 7.30 petang.

0 ulasan:

Post a Comment